annet

Velg smart når du skal finne et nytt gulv til boligen

0

Nordmenn elsker å pusse opp, og den norske modellen med selveide boliger legger opp til at det investeres store summer i både selve bygget og interiøret. Det gjelder selvfølgelig også gulvbelegg, og det finnes utrolig mye å velge mellom – fra standard parkett og laminat til fliser eller vegg til vegg teppe.

Tenk bruk og vedlikehold i hverdagen

Det er sjelden praktisk med et og samme gulvbelegg i hele boligen, fra grovgarderoben til kjøkkenet, stuen og soverommet. Våtrom kan vi holde utenom, da det stilles egne krav til slike gulv. Det er teknisk mulig å bruke for eksempel parkett i alle rom utenom våtrom, men det er ikke nødvendigvis lurt.

Fra «ytterst til innerst» i boligen, vil gangen være utsatt for mye smuss og skitt, samtidig som soverommet sannsynligvis er utsatt for minst slitasje. Det er også derfor vegg til vegg teppe kan passe fint på et soverom, men det er neppe noen som tør å bruke det i gangen.

Fliser er enkle å holde rene, men kan samtidig fremstå som kalde og harde sammenlignet med tepper eller parkett. Bruk av varmekabler er selvfølgelig en vei rundt det.

Funksjon trenger ikke å gå foran estetikk

Det har skjedd mye når det gjelder gulv de siste tiårene. Laminat har utviklet seg til et sted der gulvfølelsen kan sammenlignes med parkett, fliser finnes i utrolig mange varianter og vegg til vegg tepper er i noe grad på vei tilbake etter at parkett var fullstendig dominerende i en periode.

Det er viktig å huske på at du ofte kan få nesten akkurat samme uttrykk med forskjellige materialer. Det gjelder særlig parkett, laminat, fliser og komposittmaterialer – der du kan få omtrent den samme fargen, overflaten og teksturen uansett materialvalg. Tepper kan også tilpasses når det gjelder både farge og andre egenskaper, slik at du garantert vil finne noe som passer til boligens stil.

Temperatur, fuktighet og luftkvalitet – derfor er inneklima viktig

Previous article

Smarte verktøy og utstyr til hobbyverkstedet

Next article

You may also like

More in annet