Uncategorized

Spiraltrapper – en plasseffektiv, dekorativ og moderne løsning

0

De aller fleste norske boliger med flere etasjer er bygget med enten en standard rett trapp, en U-trapp eller en L-trapp. Disse trappene er enkle å montere i et standard bygg med rette vegger, og er selvfølgelig også både kostnadseffektive og enkle. I noen situasjoner kan det likevel være greit å faktisk også ta en titt på alternativene, og da særlig vindeltrapp inne. En slik trapp kan gjøre planløsningen mer spennende, samtidig som du sparer plass.

Derfor kan du spare mye plass med en spiraltrapp

En spiraltrapp er helt enkelt en rund kompakt trapp med trinn som er samlet rundt en sentral stolpe. Denne konstruksjonen kan tilpasses på mange forskjellige måter, både når det gjelder funksjonalitet og estetikk – se https://www.stigefabrikken.no/trapper/spiraltrapper for et bredt utvalg forskjellige spiraltrapper.

Det er relativt innlysende at det er mulig å samle flere trappetrinn på samme område med en vindeltrapp, i og med at den fungerer på lignende måte som en serpentinvei. Stigningen i meter blir den samme som i en rett eller U-formet trapp, men trappen tar opp mindre plass på gulvet. Dessuten er det viktig å huske på at spiraltrappen ikke bare sparer plass i etasjen som den leder opp fra, det er dessuten ikke nødvendig å lage et like stort hull i etasjeskillet mellom den etasjen og etasjen over.

I tillegg følger spiraltrapper ofte et stramt designspråk, der selve gelenderet og andre deler heller ikke tar opp like mye plass som i en standard trapp.

Moderne design som passer et skandinavisk interiør

Med en spiraltrapp får du det beste av to verdener, både solid treverk og stilrent metall. Mange vindeltrapper er laget med et rammeverk i metall, som er komplettert med trappetrinn i tre. Det betyr at du helt sikkert kan finne modeller som passer til interiøret ditt, uansett om du ønsker at trappen skal være et diskret komplement eller en spennende kontrast mot vegger og gulv.

Dessuten er det mulig å velge mellom forskjellige diameter på spiraltrappen, noe som selvfølgelig påvirker både bredden på trinnene og den samlede plassen som trappen legger beslag på. Dessuten leveres mange spiraltrapper med et smart trekantet større siste trinn, noe som gjør det enklere å montere spiraltrappen mot en rett kant. Det er særlig praktisk hvis spiraltrappen skal monteres frittstående i et høyt rom, med avslutning mot en hems eller loftsetasje.

Husk alltid på sikkerheten når du velger trapp

Ulykker i hjemmet ligger bak en overraskende høy andel av besøk på norske legevakter hvert år, og det er viktig å ha et forhold til sikkerhet i hjemmet – særlig med barn i huset. Det finnes regler og retningslinjer for trapp i boliger, inkludert hvordan trappetrinn, gelender og andre deler skal plasseres.

Derfor er det viktig å velge en trapp som oppfyller kravene som stilles i norske og europeiske standarder. Dessuten er det selvfølgelig viktig å følge instruksjoner for montering, for å sikre riktig plassering av alle deler. En korrekt montert spiraltrapp vil være et både plasseffektivt, dekorativt og moderne innslag i boligen.

Smarte hjemmetester som lar deg spare tid og penger

Previous article

Vinteren – en perfekt årstid for hobby og innekos

Next article

You may also like