Gode råd

Plasttak kan være en enkel løsning når du bygger i hagen

0

Hvis du skal konstruere for eksempel en liten bod, et søppelskur eller et anneks i hagen, er det mange ulike faktorer som påvirker konstruksjon og materialvalg. Designet må selvfølgelig stå i stil til både boligen og andre elementer i hagen, men i tillegg må materialene være robuste og enkle å jobbe med. Plasttak kan være et godt alternativ til for eksempel papp eller takplater.

Fordeler med plasttak

Moderne plasttak har en rekke åpenbare fordeler sammenlignet med de mer tradisjonelle alternativene:

  • Plasttak er per definisjon svært lette, noe som gjør det enkelt å montere de. Dessuten utgjør taket ikke noen stor belastning på en enklere konstruksjon.
  • Det finnes en rekke ulike plasttak å velge mellom, både når det gjelder tykkelse, isolasjonsevne, lysinnslipp og andre faktorer.
  • Plasttak er dessuten en alt-i-ett-løsning, slik at du ikke trenger å tenke på for eksempel underlag til takpapp.

Hvis du handler plasttak fra en seriøs etablert leverandør, er det mulig å finne produkter som har garanti på opp mot 15 år.

Velg et plasttak som er tilpasset behovet

Det er ikke noen hemmelighet at det til tider kan snø betydelige mengder i Norge, og det er åpenbart noe du må ta høyde for når det gjelder bruk av plasttak. Her finnes det ingen fasitsvar, men sett deg godt inn i hvordan et plasttak vil oppføre seg gitt akkurat ditt prosjekt, og med tanke på areal, takvinkel og type plasttak.

Utover det vil det ofte være mulig å finne et plasttak som passer optimalt til akkurat det bruksområdet som det er snakk om. For eksempel kan det være at du ønsker mye lysinnslipp til et drivhus, samtidig som taket over en uteplass eller vinterhage skal gi mer skygge – kanskje også kombinert med noe isolasjon mot varmen fra solen?

Oppsummert er det definitivt fornuftig å ha med plasttak som et av alternativene når du bygger i hagen.

Derfor kan LED erstatte praktisk talt alle andre lyskilder i hjemmet

Previous article

Takle norske vintre med piggdekk: viktige hensyn

Next article

You may also like

More in Gode råd