Gode råd

Piercinger – det grunnleggende du trenger å vite i 2023

0

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Fenomenet piercing, i betydning å pynte på ulike kroppsdeler med smykker festet gjennom huden, har svært lange aner. Det er for eksempel funnet piercinger i mumier, og dagens bruk av kroppssmykker bygger altså videre på en lang tradisjon.  Mange nordmenn har piercinger, særlig hvis mang også teller med hull i ørene til øresmykker.

Et relativt enkelt inngrep – som må utføres profesjonelt

I utgangspunktet er piercing et relativt enkelt inngrep, husk på at det ofte er frisører som tar hull i ørene. Imidlertid vil vanskelighetsgraden være avhengig av området på kroppen der inngrepet skal utføres, og det er viktig å sette seg inn i anbefalinger og risikoer. Selve piercingsmykket, for eksempel en helix piercing, må åpenbart være rent og produsert av passende materialer.

Det er viktig å benytte seg av en profesjonell aktør når det gjelder å få tatt en piercing, slik at risikoen for eventuelle infeksjoner er så lav som mulig. Ved bruk av korrekt rengjort utstyr skal slike risikoer være svært lave.

Hva med allergier og andre reaksjoner?

Noen mennesker kan utvikle allergi mot for eksempel nikkel, det er noe mange er kjent med fra ørepynt. Dessuten er det noen som kan få en allergisk reaksjon mot for eksempel rengjøringsmiddel og desinfeksjonsmiddel. I tillegg kan klor i svømmebasseng tørke ut området.

I stort er det særlig i forbindelse med at såret gror som det er ekstra viktig å følge med på at det ikke kommer noen fremmedlegemer eller eventuelt allergifremkallende stoffer i såret.

I tillegg er det fornuftig å vurdere risikoen for rent mekaniske skader ved plasseringen av en piercing. Det kan dreie seg om at piercingsmykket setter seg fast i noe, men dessuten er det også relevant når det gjelder smykker som er i kontakt med tenner. Litt ekstra undersøkelser og vurdering av ulike alternativer sikrer at du velger et sted på kroppen som passer til akkurat din livsstil.

Gir en power nap økt fokus?

Previous article

Derfor er laserteknikk så viktig innen produksjon

Next article

You may also like

More in Gode råd