Gode råd

Nettsted lar deg rangere advokater

0

Et norsk nettsted lar brukere rangere norske advokater de tidligere har fått bistand av. Over 10.000 advokater er allerede registrert på plattformen Advokatguiden.no, som er tydelig inspirert av Tripadvisor.

På det nye nettstedet Advokatguiden.no kan besøkende søke blant over 10.000 norske advokater, advokatfullmektiger og rettshjelpere – og sortere søkeresultatet blant annet basert på juridisk fagområde, sted (ikke bare Oslo), pris (inkl. gratis) og språk

I tillegg kan besøkende legge igjen vurderinger av advokater de har benyttet tidligere, slik at andre besøkende får veiledning gjennom autentiske, verifiserte brukeranmeldelser. Advokater kan rangeres basert på parametere som deres juridiske ferdigheter, tilgjengelighet, kvalitet på arbeidet og kommunikasjon. Tjenesten omfatter alle advokater som praktiserer i Norge. 

Motivert av skattesak

Bak nettstedet står gründer Erling Løken Andersen. Andersen er tidligere kjent for å ha solgt nettsamfunnet Biip.no for 76 millioner kroner i 2008. I ettertid fikk han et skattekrav i millionklassen, fordi staten mente han skulle betale lønnsskatt på hele summen. Motivert av å vinne skattesaken meldte han seg opp på jussen ved Universitetet i Oslo og fullførte studiet på halv tid. I 2015 vant han deretter saken mot Skatt Øst. Siden har Andersen jobbet som advokat i Advokatfirmaet Berngaard. 

Nå slutter han i jobben for å jobbe fulltid med Advokatguiden.no.

Vil revolusjonere advokatbransjen

Andersen sier:

– Advokatbransjen er kanskje jordas kjedeligste, mest konservative bransje – og det kommer fra en advokat. Klientrekrutteringen har i praksis stått på stedet hvil siden 1800-tallet: man baserer seg på word-of-mouth og nettverk. Klientene er overlatt til nettsidene til de ulike advokatene, uten mulighet for reell sammenligning eller transparens i forhold til pris og kvalitet.

– Jeg mener norske advokater har fått leve en beskyttet tilværelse altfor lenge. Det er svært vanskelig å navigere advokatmarkedet. Bransjen er preget av for lite transparens og for mye nettverk. Med Advokatguiden er målet å demokratisere bransjen; hvor klientene kan dele kunnskap om gode og dårlige advokater. Vårt mål er å synliggjøre både de ekstra flinke og de ekstra dårlige advokatene.

Få hjelp med shoppingen din!

Previous article

Velg riktige merkelapper og navnemerker

Next article

You may also like

More in Gode råd