Uncategorized

Måneformørkelse 2022 – når skjer det?

0

Reklame

Måneformørkelse vil forekomme den i november i 2022 og er et naturlig fenomen som har fascinert veldig mange gjennom hele menneskets historie.

En måneformørkelse er forårsaket av at jorden blokkerer sollys fra å nå månen og skaper en skygge over måneoverflaten. Den solblokkerende jorden kaster to skygger som faller på månen under en måneformørkelse: Umbraen er en hel, mørk skygge, og penumbraen er en delvis ytre skygge

Total måneformørkelse ville inntreffe 7. og 8. november i 2022. Det ville være den andre måneformørkelsen i 2022. Siden det er total formørkelse med styrke 1,36, vil månen være fullstendig dekket av jordens umbralskygge ved maksimal formørkelse. Delen av månen inne i Umbral-skyggen vil bare bli opplyst av sollys som brytes gjennom jordens atmosfære og har en rødlig fargetone. Den lengste varigheten av helheten vil være 1 time 24 minutter og 28 sekunder.

Måneformørkelsen vil være synlig fra det nord-østlige Europa, Asia, Australia, Stillehavet, Indiahavet, Nord-Amerika og det meste av Sør-Amerika. Altså vil den være synlig fra Norge også, og noe man bør dra nytte av.

Under en total måneformørkelse blir måneoverflaten en rusten rød farge, og får kallenavnet «blodmåne». Det uhyggelige røde utseendet er forårsaket av sollys som samhandler med jordens atmosfære.

Når sollys når jorden, sprer atmosfæren og filtrerer forskjellige bølgelengder. Kortere bølgelengder som blått lys spres utover, mens lengre bølgelengder som rødt bøyes – eller brytes – inn i jordens umbra.

Det er noe du definitivt bør forsøke å få med deg, spesielt siden vi kan se det fra Norge. For mer informasjon om Måneformørkelse – når det skjer, så oppfordrer vi deg til å ta en titt på lenken vi har lagt til. Der vil du finne opplysninger om måneformørkelse og hva du kan forvente. Og det er klart, en måneformørkelse kan virke litt skremmende, men det er et helt naturlig fenomen, og ikke minst noe som gir flotte muligheter for fine bilder i tillegg!

3 grunner til at du bør kunne støpe stolpesko

Previous article

Derfor bør alle bedrifter ha fokus på god lagerdrift

Next article

You may also like