Utstyr

Lommevekt – en enhet med svært mange bruksområder

0

Begrepet lommevekt benyttes om et utvalg vekter som kjennetegnes av portabilitet og nøyaktig måling av små til mellomstore objekter. Noen bruker også ord som «gullvekt», «laboratorievekt», «finvekt» eller «presisjonsvekt» om slike enheter – noe som også sier mye om fleksibiliteten og de svært mange bruksområdene.

Forskjellige kategorier lommevekter

Alle vekter er selvfølgelig ikke like, derfor bør du tenke over hva du skal bruke lommevekten til. Det er hovedsakelig presisjon og maks vekt som er de viktigste kriteriene:

  • Det finnes lommevekter med presisjon helt ned mot 1 mg, det vil si 0,001 g. Det er en helt ekstrem presisjon, som legger til rette for svært nøyaktige målinger. Legg merke til at presisjon og maks kapasitet henger sammen, derfor vil de mest nøyaktige vektene ha relativt sett lav kapasitet.
  • Noen lommevekter kan håndtere vekt på opptil 1 kg, noe som gjør at en slik vekt kan brukes også til brev og små pakker. Det er fortsatt mulig å oppnå god nøyaktighet i denne forbindelse, for eksempel presisjon på 0,01 g opptil 1kg.

Veiing av smykker, ingredienser, gjær eller noe helt annet

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke en lommevekt til. Det forutsetter selvfølgelig at du holder deg innenfor kapasiteten til denne typen vekt, som åpenbart ikke egner seg til for eksempel større pakker eller som personvekt.

Veiing av smykker er et klassisk bruksområde, som for så vidt kan være relevant også i dag. Dessuten er det mange som kan få bruk for en lommevekt når det gjelder veiing av forskjellige ingredienser, både når det gjelder kosttilskudd, vanlig matlaging, ølbrygging og lignende. Ekte italiensk pizzadeig er et godt eksempel, mange oppskrifter stiller krav til ekstremt nøyaktige mengde gjær. Da er det praktisk med en lommevekt, som lar deg måle ingrediensene ned på milligram-nivå. Du vil helt enkelt ikke angre på å ha investert i en smart lommevekt med mange bruksområder.

En butikk utenom det vanlige

Previous article

Garanti ved kjøp av ny gravstein hos Torgard Monument

Next article

You may also like

More in Utstyr