Gode råd

Hva er IPL og hvordan fungerer hårfjerning?

0

IPL står for Intense Pulsed Light og er en type lysbehandling som bruker sterke lyspulser for å stimulere eller behandle ulike problemer i huden. Noen ganger tror folk at IPL er laser som de kan gjøre. noen lignende ting, men de er ikke de samme. Prinsippet for hvordan de fungerer er imidlertid likt: begge retter lys mot pigmenteringen i håret, og forårsaker en varmeutbrudd som skader eller dreper cellene som får håret til å vokse.

Hvordan fungerer IPL hårfjerning?

Lyset som kommer ut av en IPL-enhet absorberes av pigmentet i håret, og forårsaker en opphopning av energi som blir til varme (tenk på en svart t-skjorte på en solrik dag). Varmen beveger seg ned håret og deaktiverer eller ødelegger cellene som lager nye.

Gjør IPL hårfjerning vondt?

Du har sannsynligvis hørt forskjellige svar på dette spørsmålet, siden svaret virkelig avhenger av smerteterskelen din. Følelsen er generelt sammenlignet med følelsen av en elastisk bånd – men de beste IPL-enhetene der ute fungerer så raskt at du knapt har tid til å registrere følelsen.

Hvor lang tid tar IPL hårfjerning?

Noen kan se resultater på så lite som tre uker – men igjen, den nøyaktige tiden vil variere fra person til person, avhengig av ulike faktorer.

Håret ditt har sykluser akkurat som huden din. Håret ditt har en vekstfase, en hvilefase og en avfallsfase. En av hovedgrunnene til at du må gjøre gjentatte behandlinger med IPL eller til og med laser, er fordi hårene dine ikke er i samme fase av syklusen samtidig. Så for å fange dem alle, og for å bli kvitt dem permanent, må du nesten jage syklusene. Dette er grunnen til at hjemme-IPL-behandlinger ofte gjentas hver fjerde uke etter den første ukentlige behandlingsfasen.

Klikk på lenken og les mer her for å vite alt du behøver, og ikke minst hva du bør kjøpe. For det er mye forskjellig som er tilgjengelig!

Hverdagen blir mye mer harmonisk med god orden i hjemmet

Previous article

Finn din egen stil på kjøkkenet – enkelt og rimelig

Next article

You may also like

More in Gode råd