Klær

Gode sko er viktige for både store og små

0

I 2022 er det mange nordmenn som har stillesittende jobber, men de aller fleste av oss er likevel i bevegelse en god del ganger i løpet av et døgn. I noen sammenhenger benyttes 10 000 skritt som en «magisk» grense for hvor mange skritt du bør ta i løpet av en dag, men all fysisk aktivitet teller. Da er det viktig å ha gode sko.

Riktige sko er viktig

Mange voksne klarer ikke å helt nå opp til omtrent 10 000 skritt i hverdagen, selv om det selvfølgelig også er mange som trener og beveger seg mye. Barn vil på den andre siden bevege seg i gjennomsnitt nesten 20 000 skritt hver dag, da er det ekstra viktig med gode sko.

Kjøp sko til barn og voksne. Selv om barn og voksne har forskjellige behov, både når det gjelder funksjonelle og estiske egenskaper, er det greit å bruke tid på å finne en sko som faktisk passer godt og har de egenskapene du er på jakt etter. Barn trenger plass å vokse i, opp mot 1 til 1,5 cm er anbefalt. Det gjelder selvfølgelig ikke for voksne, men det er viktig å velge en modell og størrelse som er komfortabel.

Sko med demping og støtte

Alle sko har noen form for demping og støtte. Demping kan bestå av enklere myke mellomsåler eller avanserte konstruksjoner med spesialmaterialer, luftputer og lignende. Hovedpoenget er å dempe noe av den kraften som foten utsettes for når den slår i bakken ved aktivitet. Dessuten har alle sko noen type støtte, særlig rundt hælen. Det er viktig for å gi balanse og en grunnleggende støtte mot å for eksempel tråkke over. Samtidig må skoen være fleksibel andre steder, slik at foten kan bevege seg naturlig. Dessuten har noen sko og såler ekstra oppbygging under fotbuen – som kan være gull verdt hvis føttene dine trenger litt ekstra støtte.

Ute etter nye hvitevarer?

Previous article

Derfor kan navnesmokker være bra for både miljøet og lommeboken

Next article

You may also like