Gode råd

En kettlebell kan benyttes av alle – velg riktig tyngde

0

Trening med såkalt «kettlebell» er i vinden som aldri før, og det er mange nordmenn som har fått opp øynene for dette enkle, men svært fleksible, treningsverktøyet. En kettlebell er egentlig bare en vekt med et håndtak på, navnet hinter også til den runde formen kombinert med en sorts bjelleform når vi også ser på håndtaket.

Ikke velg en for tung kettlebell

Det finnes en kettlebell som passer for alle, og vekten er den viktigste faktoren når du velger din første kettlebell. Du kan velge en kettlebell som bare veier 2 kg, men også gigantisk versjoner som veier over 30 kg – ta en titt på https://billigfitness.no/collections/kettlebell for å se mange alternativer mellom ytterpunktene.

En tommelfingerregel er at du skal klare å løfte en kettlebell over hodet ditt tre til fem ganger, og hvis det ikke er mulig må du velge en lettere versjon. I praktikken betyr det en vekt på 8 kg for kvinner og en vekt på 12 kg for menn, forutsatt at du er nybegynner. Det er viktig å velge en kettlebell som ikke er for tung, både for å unngå skader og legge til rette for både gode treningsresultater og treningsglede.

Trygg trening med kettlebell

Det er greit å huske på at en kettlebell veier mye, og at øvelsene ofte involverer bevegelser med relativt høy hastighet og belastning. Derfor er det viktig å sette seg inn i eksakt hvordan en øvelse skal utføres. Følg gjerne instruksjonsvideoer på nett, det er mye enklere å visualisere forskjellige momenter med bilder.

På generelt grunnlag er det viktig å passe på å holde ryggen rett, og løfte vekten med beinmusklene. Husk også på at trening med kettlebell ikke handler om å løfte mest mulig vekt, men heller om å faktisk klare å gjennomføre det antall repetisjoner som er anbefalt for hver enkelt øvelse.

Ute etter en god handel og et godt tilbud?

Previous article

Få hjelp med shoppingen din!

Next article

You may also like

More in Gode råd