annet

Derfor kan LED erstatte praktisk talt alle andre lyskilder i hjemmet

0

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Det er ikke spesielt mange år siden de første «sparepærene» og lyskilder basert på LED-teknologi ble lansert. De første produktene var ikke spesielt gode, verken når det gjaldt ytelse eller subjektive faktorer som fargetemperatur. I dag er situasjonen en helt annen, og moderne LED-lyskilder brukes i alt fra de nyeste vekstlys for hjemmeplanter til praktisk talt alle vanlige lamper og armaturer.

En svært fleksibel teknologi

De klassiske glødepærene bygget på et svært enkelt prinsipp, strøm som beveget seg gjennom en tråd laget av et spesifikt materiale ble omdannet til lys. LED er en helt annerledes teknologi, som er basert på at strøm beveger seg gjennom en halvleder, og når elektronene «rekombinerer» i såkalte elektronhull frigjøres energi i form av fotoner.

Det er selvfølgelig ikke nødvendig å gå rundt og huske på hvordan LED-lyskilder egentlig fungerer, men det kan være morsomt å ha i bakhodet når du ser på utvalget hos en forhandler som ledlyskilder.no – som er preget av at LED-teknologien kan tilpasses i det uendelige.

LED som klassiske pærer eller innovative lamper

Det er selvfølgelig mulig å få kjøpt klassiske lyspærer med LED-teknologi, og i dag er LED-pærene overlegne de utfasede glødepærene når det gjelder både energieffektivitet, lysstyrke og fargetemperatur. Igjen er det kanskje særlig fleksibiliteten som gjøre LED-teknologien så overlegen, det er mulig å velge pærer der alt fra lysstyrken til fargetemperaturen kan tilpasses og styres via ulike smarthjemløsninger.

Dessuten utfordrer LED-teknologien den klassiske todelingen mellom armatur og pære, da en LED-lyskilde ikke må designes i det samme formatet som for eksempel en E27-pære. Selv de aller mest moderne glødepærene ble svært varme ved bruk, og kuppelen var også nødvendig for å holde på en gassblanding rundt glødetråden. En LED-lyskilde kan i utgangspunktet designes helt uavhengig av slike begrensninger, noe som også åpner for mange nye innovative formater og design – laget helt uten sokler og gammeldagse separate pærer.

Bruken av pallestativ

Previous article

Plasttak kan være en enkel løsning når du bygger i hagen

Next article

You may also like

More in annet