Gode råd

Derfor kan det lønne seg å investere i en tørketrommel

0

Det er mange små og store utgifter å ta høyde for i hverdagen, og det er fornuftig å vurdere nytteverdien til forskjellige kjøkkenmaskiner og hvitevarer. Det er dessverre alt for mange bakemaskiner og blendere som står ubrukte i norske hjem, og den der morsomme skjortedamperen var kanskje ikke en lur investering likevel? Det er tilnærmet obligatorisk med egen vaskemaskin, i tilfelle du ikke bor i leilighet med fellesvaskeri, men også tørketrommel kan være noe som faktisk lønner seg i det lange løp.

Tørketrommel – en relativt rimelig hjelp på vaskerommet

Det finnes mange prisgunstige tørketromler på markedet, og med rimelige tørketromler fra skousen.no trenger selve innkjøpet ikke å koste mye. Det er ikke nødvendig å velge maskinen med aller flest finesser.

Strømkostnaden er selvfølgelig avhengig av strømforbruket, og en maskin med energiklasse A kan bruke omtrent 3 kWh per tørk, samtidig som en tørketrommel med energiklasse A+++ kan bruke så lite som 1 kWh. Det er faktisk en betydelig forskjell, hvis du bruker tørketrommelen hver dag bør du definitivt vurdere en av de mest energigjerrige maskinene.

Fordelene med tørketrommel

Med en samlet strømpris på omtrent 1 kr/kWh vil driftskostnaden for en tørketrommel kunne være så lav som en eller to kroner. Noen vil hevde at det er gratis å henge opp klær til tørk, men husk at tid er penger. Det er mulig å spare mye tid på å tørke tøy i maskin.

Inneklima er et annet svært viktig tema. Når klær lufttørker, må fuktigheten naturlig nok absorberes av inneluften. I mange tilfeller går det selvfølgelig helt fint, men pass på at luftfuktigheten ikke blir for høy. For høy luftfuktighet kan forårsake store bygningsmessige problemer over tid. Dessuten er det greit å huske på at det kan koste penger å fjerne denne luftfuktigheten, i form av fyring og ventilasjon. Det taler også for å investere i tørketrommel.

Ha en gjengetapp for alle situasjoner

Previous article

Har du vurdert å oppgradere speilet på badet?

Next article

You may also like

More in Gode råd